Hauwink

Hauwinkin tarina lähti ajatuksen tasolla liikkeelle jo vuosia sitten. Koiran kouluttajana päätoimisesti vuodesta 2005 alkaen toiminut Mia Tuoreniemi, törmäsi jatkuvasti asiakkaiden kanssa samaan ongelmaan hihnakäytöksen kouluttamisessa.  Moni asiakas osasi jo, että pitää pysähtyä kun koira vetää, jotta koira ei pääse vetämällä sinne minne haluaa, ja opi tällä tavalla vetämistä kannattavaksi. Arkitottelevaisuuskursseilla, ohitus- ja hihnakäytöskursseilla, sekä yksityistunneilla itse ongelmaksi paljastui kuitenkin omistajan rajallinen mahdollisuus puuttua hihnan kiristymiseen oikea-aikaisesti ja aina hihnan kiristyessä.

Koiran oppimisen kannalta on välttämätöntä, että palaute käytöksestä tulee välittömästi (max. 0,5-0,8 sekunnin viiveellä).  Tarvittiin siis työkalu, joka auttaa ihmistä koulutuksessa ja samalla kertoo koirallekin tarkasti ja luotettavasti juuri sen hetken, jolloin käytökseen halutaan puuttua (hihnan tietty kireys). Samaan tapaan kuin naksuttimella koiraa kouluttaessa pystytään “merkitsemään”, eli kertomaan koiralle juuri se hetki jolloin koira tekee oikein. Naksutinkoulutuksessakin ohjaaja tekee helposti virheitä ja naksauttaa välillä väärästä toiminnosta. Tekninen apuväline ei tekisi virheitä, vaan reagoisi aina samalla tavalla ja samalla herkkyydellä. Omistajan tehtäväksi jäisi siis vain ehdollistaa itsensä ja koiransa laitteen antamaan äänimerkkiin ja toimia tietyllä tavalla aina äänimerkin kuultuaan.

Tästä ajatuksesta lähti liikkeelle Vetovihjaimen tuotekehitys.
Hauwinkillä on kolme asiantuntijaa, joiden voimin tehdään hyvä ja uudenaikainen ratkaisu lukuisten koiranomistajien päivittäiseen ongelmaan. Taustalla on toki useita muitakin eläintenkoulutuksen ammattilaisia ja olemme myös keränneet tutkimusaineistoa hihnakäytöksen testiryhmiltämme. Palaute on ollut huikeaa ja testikoirakot ovat saavuttaneet tuloksia jo hyvin lyhyissä ajoissa.

Lue lisää Vetovihjaimen toiminnasta sivuiltamme yläpalkin Vetovihjain-kohdasta.
Voit myös ottaa meihin yhteyttä lisätietoja saadaksesi.

 

 

 

 

×
×

Cart